Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2021-06-14 04:38:43 14 juni 04:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Uppdaterad 2021-06-14 04:38:43 14 juni 04:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

23:32 Fjällräddning – Kiruna
Polisen kontaktades från Alesjaurestugan, Kiruna, gällande tre män som behövde hjälp. En man hade ramlat och skadat ryggen och knät, en man hade feber och problem med andningen, den tredje mannen hade fått hjärtproblem.
Polisens vakthavande befäl fattade beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor för att undsätta männen.
Ambulanshelikopter skickades till platsen. Två av männen transporterades till sjukhus. En man är kvar i stugan och behöver hjälp men kommer få det under morgonen.

23:47 Fylleri – Luleå
Polisen larmades till Luleå centrum där en kvinna skrek och bråkade. Kvinnan, i 30-årsåldern, omhändertogs och fick följa med till polisstationen för tillnyktring. En polianmälan upprättades gällande våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

00:48 Brand – Gällivare
Räddningstjänsten samt polisen larmades till centrala Gällivare gällande en personbil som brann. Branden släcktes av Räddningstjänsten. En polisanmälan upprättades gällande skadegörelse genom brand i fordon då det misstänktes att branden troligtvis var anlagd.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.