Hem » Flera insatser i region Syd efter internationellt samarbete

Flera insatser i region Syd efter internationellt samarbete

Operationen har koordinerats av polisens nationella operativa avdelning och alla sju polisregioner har deltagit. I region Syd har flera personer frihetsberövats som ett resultat av operationen.

Polisen har genomfört ett av de största tillslagen hittills mot vålds- och narkotikabrottsligheten. Insatsen är en del av en unik polisoperation som skett i samarbete med bland andra FBI. Hittills har 155 personer frihetsberövats i insatser som rör svenska förundersökningar. I polisregion Syd har det inom ramen för operationen över tid skett insatser i tre av fem polisområden, och totalt har mellan 20 och 30 personer frihetsberövats i samband med dessa insatser. Insatserna har också genererat beslag av bland annat vapen och mycket stora mängder narkotika.

–  Det internationella samarbetet är en avgörande faktor för att öka vår förmåga att bekämpa den gränsöverskridande brottsligheten. Det här är ytterligare ett steg i polisens arbete med att offensivt motverka den grova brottsligheten i Sverige och i polisregion Syd, och det visar också hur viktigt det är för oss att kunna ta del av material från olika tjänster som kriminella använder för att kommunicera, säger Mats Karlsson, chef för underrättelseenheten i region Syd.

Nationell nyhet om operationen.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus för hela Blekinge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *