Hem » 05 juni 23:33, Trafikbrott, Linköping

05 juni 23:33, Trafikbrott, Linköping

KL 20.41inkommer samtal till Polisen om att en personbil framförs mycket vårdslöst på E4 i närheten av Kila, Nyköping. Färden går söder ut på E4. Föraren stannar inte på polismans stoppförsök och därav påbörjas ett förföljande. Färden bedöms som extremt vårdslös genom att föraren vinglar över hela körbanan och stundtals hänger ut ur bilen under färd. Den polisiära bedömningen är att det är synnerligt angeläget att få stopp på färden då föraren utsätter andra trafikanter för stor fara. Spikmatta har använts och orsakat punktering på tre av bilens hjul. Föraren kör av E4 vid avfarten, Linköping Norra där han verkar tappa kontrollen av bilen och åker av vägen och ut på ett fält. Vid avåkningen skadas föraren och förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart, dock inte livshotande. Föraren, en man född 90 som var ensam i bilen är misstänkt för Narkotikabrott, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt försök till grovt våld mot tjänsteman.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *