Hem » Uppdaterad 2021-05-30 14:02:25 30 maj 08:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Uppdaterad 2021-05-30 14:02:25 30 maj 08:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ärenden kopplade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:27 Trafikbrott, Vindeln: Polispatrull beslagtar en A-traktor, som misstänks gå fortare än den får, för teknisk undersökning. Föraren misstänks för olovlig körning och en anmälan upprättas.

00:54 Misshandel, Umeå: Polispatrull beordras till en adress på Marieberg med anledning av ett bråk mellan två personer på en fest. När patrullen kommer till platsen är det lugnt. En man i 25-årsåldern grips, misstänkt för misshandel samt olaga hot. En anmälan upprättas.

Mannen har senare anhållits av åklagare. Polisen kommer under dagen att vidta sedvanliga utredningsåtgärder i ärendet.

01:16 Trafikbrott, Vilhelmina: Bilförare i Vilhelmina tätort får ordningsbot för att inte ha haft belysningen på.

02:37 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Umeå: Polisen får samtal om att två personer setts hoppa från en båt i Umeälven vid Öbacka och simma i land. Båten har sedan fortsatt att driva. Personerna har lämnat platsen.

Polispatrull beordras till platsen och efter spårning av hund påträffas personerna. Misstanke uppstår om att personerna olovligen tagit och brukat annans fordon uppstår och personerna grips. De ska förhöras under förmiddagen efter tillnyktring.

En anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättas.

Polisen saknar i skrivande stund ägaren till båten och uppmanar ägare till en större motorbåt av Bayliner-typ som saknar sin båt att höra av sig till polisen på 114 14.

02:51 Rattfylleri, Storuman: Lastbilsförare misstänks vid stopp och kontroll vara berusad och får följa med för provtagning. Förarens körkort omhändertas och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

03:32 Trafikbrott, Skellefteå: Bilförare på E4, Boviken, misstänks ha kört 131 km/h på en 100-sträcka. Föraren förnekar hastighetsöverträdelsen och en anmälan upprättas.

04:08 Trafikbrott, Skellefteå: Bilförare i Skelleftehamn får ordningsbot för bristfällig vindruta samt för att bilen är avställd och har körförbud.

Uppdatering 14:01:

Via länk nedan finns bild på båten som polisen söker ägare till.

Dela gärna detta inlägg:
Västerbotten - alla blåljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *