Hem » Uppdaterad 2021-05-30 07:34:24 29 maj 23:30, Ordningslagen, Luleå

Uppdaterad 2021-05-30 07:34:24 29 maj 23:30, Ordningslagen, Luleå

Patruller på plats arbetar med ordningshållning och trafikarbete. Inga anmälningar gällande våldsbrott har upprättats vid 23:30-tiden.

Det är mycket folk i rörelse, ca 200 bilar
med 2-5 personer per bil i och runt fordonen.

Ordningsläget är lugnt och patruller knutna till insatsen har utdelat böter gällande alkoholförtäring ,trafikförtelseer och hastighetsövervakning.

Uppdatering 07:25 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

Polis på plats rapporterar om en relativt lugn tillställning trots att det har varit många bilar på vägar och vissa parkeringar.  Polisen har haft fokus på områdena kring Robertsviksgatan och Betongvägen.

Uppskattningsvis var det cirka 200 bilar som stod på en parkering på Betongvägen samt bilar utöver det som var i rörelse. Gällande människor på plats så uppskattar polisen att det var 500–600 personer i och utanför bilarna.

Det har utförts fyra hastighetskontroller där två körkort omhändertagits. Flertalet ordningsbot för hastighetsöverträdelse har utfärdats.  

Uppskattningsvis har sju personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Fyra förare har fått ordningsbot för att inte ha använt bilbälte. Tre personer har bötfällts för förargelseväckande beteende genom offentlig urinering och tre personer har fått ordningsbot gällande alkoholförtäring på förbudsområde.

Utöver det har en anmälan om skadegörelse upprättats efter att okända gärningspersoner kastat en sten genom ett fönster i Innerstaden.

Polisen har även hanterat två ärenden gällande misshandel. I det ena misshandelsärendet i Innerstaden är det oklart vad som hänt, men två män misstänks vara inblandade och en anmälan samt en motanmälan gällande misshandel upprättas. Det andra ärendet gäller ett slagsmål mellan två personer på Betongvägen där en anmälan gällande misshandel upprättas.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha behövt uppsöka sjukvård i något av fallen.

Dela gärna detta inlägg:
Alla blåljus för hela Norrbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *