Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2021-05-28 10:01:58 28 maj 08:23, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Uppdaterad 2021-05-28 10:01:58 28 maj 08:23, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Två personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har utfört kontroller av personer och fordon som inte lett till någon misstanke om brott. 

Här följer ett urval av nattens ärenden i länet:

22:25 Fjällräddning, Kiruna
Polisen kontaktas gällande en person, en man, som ska ha gjort illa sig efter att ha ramlat under sin vistelse vid Kebnekaises fjällstation, Kiruna kommun. Han bedömer att han på egen hand inte kan ta sig därifrån. Polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor för att undsätta mannen.

Fjällräddare kallas ut. Helikopter hämtar personen och eventuellt även någon fler ur sällskapet. Det ska inte ha funnits ambulansbehov. Insatsen avslutas. 

22:28 Stöld, Piteå
Polisen beordras till en matbutik i Piteå med anledning av en ringa stöld. En man misstänks ha stulit vara/varor i butiken. Anmälan om ringa stöld upprättas. 

Uppdatering klockan 10:00:

04:47 Misshandel, Jokkmokk
Under morgonen beordras polisen till en ort i Jokkmokks kommun. Någon form av bråk ska ha uppstått i samband med en fest. Polisen tar upp en anmälan gällande misshandel. Det finns ingen uppgift om att någon person ska ha behövt uppsöka sjukvård. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Alla blåljus för hela Norrbotten.