Hem » Information om nästa uppdatering av antalet fall av covid-19

Information om nästa uppdatering av antalet fall av covid-19

Arbetet med att utreda försöket till dataintrång pågår. Under tiden är SmiNet stängt av säkerhetsskäl. Därför kommer nästa uppdatering av statistiken om fall av covid-19 uppdateras först när systemet är i full drift igen och vårdgivare och laboratorier har hunnit rapportera in fall.

I SmiNet lagras elektroniska anmälningar om smittsamma sjukdomar som är anmälningspliktiga enligt smittskyddslagen, exempelvis covid-19. Folkhälsomyndigheten har upptäckt att det har förekommit flera intrångsförsök i databasen SmiNet.

Folkhälsomyndigheten ser mycket allvarligt på incidenten som kommer att anmälas till Polisen och till Integritetsskyddsmyndigheten.

Läs mer

Folkhälsomyndigheten anmäler försök till dataintrång mot SmiNet

Kategori: Nyhet

Dela gärna detta inlägg:
Sverige kris och beredskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *