Hoppa till innehåll
Hem » 12 maj 14:23, Trafikbrott, Askersund

12 maj 14:23, Trafikbrott, Askersund

Händelsen började med att en polispatrull försökte stoppa en personbil i Lerbäck. Dock vägrade föraren stanna på polismans tecken utan åkte med hög hastighet från platsen. Efter att föraren gjort ett flertal farliga omkörningar tappade polisparullen ögonkontakt med bilen.

Ca trettio minuter senare fick en annan polispatrull syn på den aktuella bilen på Rv 50 vid Hammarsundsbron i riktning mot Askersund och gjorde förnyade stoppförsök utan resultat. Bilen fortsatte i hög fart med den förföljande polispatrullen efter.

Vid rondellen vid den södra infarten till Askersund hade ytterligare en polispatrull placerat sig för att försöka stoppa färden med hjälp av spikmatta. Föraren undvek spikmattan genom att köra åt fel håll i rondellen och fortsatte färden i riktning mot Laxå på Lv 205.

Färden fortsatte med hög hastighet i riktning mot Tived och därefter ner mot Olshammar och ut på Rv49 söderut. Då färden kommit en bit in i Västergötland svängde föraren in på en grusväg där han tappade kontrollen och körde ner i dikeskanten. Då passade den efterförljande polispatrullen på att i låg fart preja ner bilen i diket och fick stopp på vidare färd. föraren försökte fly springande men polispatrullen lyckades efter en språngmarsch hinna ifatt honom.

I bilen satt det kvar tre oskadda passagerare. Samtliga var mellan 15 och 18 år. De är inte misstänkta för brott men p.g.a. deras ungdom underrättade deras föräldrar som kom till platsen och hämtade dem.

Föraren visade sig vara en man i 18-årsåldern som tidigare fått sitt traktorkort återkallat. Han medtogs för provtagning och förhör och är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Både förare och passagerare är hemmahörande i sydnärke.

Ingen av de inblandade skadades i samband med prejningen där polisbilen endast fick små skador i fronten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Örebro län.