Hoppa till innehåll
Hem » 09 maj 07:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

09 maj 07:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 65 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:13 En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilist på länsväg 910, Åkers styckebruk, men föraren valde att försöka att köra ifrån polispatrullen. Då inleddes ett förföljande. Som snabbast ska bilisten ha kört i ungefär 100 kilometer i timmen. Flera polispatruller involverades i ärendet och bilisten körde på en spikmatta men färden fortsatte. Färden tog sedan slut på riksväg 55 genom ett plåtstopp, alltså att en polisbil användes som ett verktyg för att stoppa det andra fordonets färd. Ingen person ska ha skadats i samband med denna händelse. Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott eget bruk samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Mannen fick följa med för provtagning.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Polispatrullerna har även hanterat ärenden som rör psykisk ohälsa.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland