Hoppa till innehåll
Hem » 08 maj 14:09, Ordningslagen, Malmö

08 maj 14:09, Ordningslagen, Malmö

Polisens regionledningscentral får samtal om att ett 20-tal personer samlats på Gustav Adolfs torg för att uttrycka åsikt om vaccination mot Covid-19. Någon eller några deltagare ska enligt samtalet ha ofredat folk i omgivningen genom otrevliga eller hotfulla tillmälen. Polis skickas till platsen för bedömning.

Samlingen bedöms av Polisen som en icke tillståndsgiven demonstration och allmän sammankomst. Sammankomsten innehöll fler än åtta personer och samlade åskådare, något den så kallade pandemilagen förbjuder. Under rådande omständigheter beslutade Polisen kl. 15.20 att upplösa den allmänna sammankomsten.

Anmälan om brott mot ordningslag upprättas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus skåne