Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 30 april 18:13: 30 april 18:05, Ordningslagen, Linköping

Uppdaterad 30 april 18:13: 30 april 18:05, Ordningslagen, Linköping

Polisen kom till Ryds motionscentrum strax före 17.30 med anledning av att det hade samlats en stor skara personer på platsen. Polisen hade fått flera samtal från allmänheten om detta.

Polisen bedömde att det handlade om en offentlig tillställning, då en inbjudan om händelsen hade funnits på sociala medier. 

Patrullerna uppmanade med megafon till folksamlingen att lämna platsen, på grund av att de hade samlats på ett sätt som inte är tillåtet enligt pandemilagen. Begränsningen enligt den lagen tillåter max åtta deltagare vid en offentlig tillställning. Polisens bedömning är att det befann sig runt 300-400 personer på platsen.

Personerna hörsammade polisens uppmaning och lämnade platsen på ett ordnat sätt. En anmälan om brott mot ordningslagen kommer att upprättas.

En man i 20-årsåldern blev omhändertagen för tillnyktring.

Polisen uppmanar alla att följa de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har lämnat för att minska smittspridningen av coronaviruset. I Östergötland råder just nu en hög smittspridning, och polisen uppmanar alla i länet att följa Region Östergötlands uppmaning till ”personlig lockdown”. Läs mer om det i länken.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.