Hem » 22 april 07:04, Sammanfattning natt, Södermanlands län

22 april 07:04, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.14 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.14 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i centrala Oxelösund uppstod misstankar om flera brott. Olovlig körning, drograttfylleri och fört oskattat fordon med körförbud. En man i 45-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för dessa brott. Polisen tog bort registreringsskyltarna på bilen och ställde upp den på en parkering.

01.57 i samband med en rutinmässig fordons och förarkontroll i Katrineholm uppstod misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav på en passagerare i bilen. En mindre mängd misstänkt narkotika togs i beslag. Mannen, som är i 30-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

02.22 samtal kom till polisen om misstänkt inbrott i en butik på Storängen i Strängnäs. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att någon kastat in en sten genom glasrutan i dörren. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld genom inbrott. Troligen är inget stulet från butiken.

02.47 polisen fick samtal om misstänkt inbrott i en källare i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade då på en misstänkt person som greps för försök till stöld ur ett förråd. Den gripne, en man i 65-årsåldern, fördes till polisstationen där han kommer att förhöras efter att han nyktrat till.

03.51 i samband med en hastighetskontroll på E4 Vagnhärad mätte en polispatrull upp hastigheten till 162 km/h på en bilist som stoppades. Ett bötesföreläggande utfärdades på plats och förarens körkort omhändertogs och kommer att skickas till Transportstyrelsen för beslut.

Avslutningsvis har det inträffat fyra viltolyckor under loppet av en halvtimma nu på morgonen. I alla dessa fall var det rådjur som blev påkörda i Eskilstuna, Nyköping, Hälleforsnäs, Katrineholm. Alla utan personskador.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *