Hoppa till innehåll
Hem » Platser kvar till polisutbildningen

Platser kvar till polisutbildningen

Polisen fortsätter sin satsning på att växa lokalt, med fokus på framför allt Strömstad och Åmål men även Stenungsund, Trollhättan och Uddevalla. Fortfarande finns platser kvar till höstens utbildning.

Sedan februari arbetar Emma Andersson heltid med rekryteringsfrågor för att få fler poliser med lokal koppling till Fyrbodal. Hon möter nyfikenhet och engagemang för polisyrket.  

– Jag märker ett stort intresse för att söka till yrket, inte minst genom frågor jag får i sociala medier, säger hon. 

Förra veckan genomförde polisen i Fyrbodal en chatt i sociala medier för att intresserade skulle kunna ställa frågor om jobbet. Emma Andersson kommer att kontakta dem som sökt utbildningen och blivit godkända för att gå vidare med de tester som krävs.

– Många missar att boka in testerna. Nu ringer jag upp dem som gått vidare för att prata om eventuella frågor – många har fullt upp med jobb och familj och blir glada över att få en påminnelse, säger Emma Andersson. 

I Fyrbodal är planen att polisområdet fram till 2025 ska växa med ytterligare 100 poliser och även ersätta det trettiotal poliser som går i pension framöver. Möjligheterna till en framtida anställning inom Sveriges största myndighet är därmed goda.

– Förutsatt att man klarar polisutbildningen så är man garanterad en anställning i Fyrbodal, säger kanslichef Emma Höglund.

Fyrbodal arbetar sedan länge aktivt för att få fler sökande med lokal förankring till polisutbildningen, och ser gärna personer i 20–40-årsåldern med olika erfarenheter och kunskaper.

– Polisen behöver spegla hela samhället och vi ser gärna sökande från närområdet som kan bidra med andra erfarenheter och nya perspektiv, säger Emma Höglund.

Sett till att det är en fördel att sökande har några års arbetslivserfarenhet vill Emma Höglund därför också lyfta fram möjligheten till distansutbildning, där den studerande bara vistas på distansorten – Borås, Växjö, Umeå eller Malmö – under cirka en vecka per månad.

– Det ger möjlighet att bo kvar på hemorten med familj, samtidigt som man utbildar sig för ett nytt yrke, säger hon.

Här kan du läsa mer om polisyrket och utbildningen. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.