Hem » Man i Stockholms län häktad för förberedelse till våldtäkt av barn

Man i Stockholms län häktad för förberedelse till våldtäkt av barn

I slutet av mars fick polisen uppgifter om att en man i 60-årsåldern via sociala media hade stämt träff med en ung flicka i Stockholms län. Tack vare att vuxna i flickans närhet reagerade och agerade kunde mannen gripas.

– Det är viktigt att vuxna har kontakt med barn i sin närhet och är intresserade av vad de gör på nätet. Allt för många unga människor blir idag utsatta och det är av vikt att som vuxen vara medveten och ge sitt barn kunskap och verktyg att hantera närvaron på sociala media, säger Jana De Geer, på människohandelsektionen hos polisen i Region Stockholm.

Mannen som stämt träff med en ung flicka den 24 mars i år kunde gripas och blev misstänkas för utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling. I ett tidigt skede i utredningen har det också framkommit att mannen haft kontakt med flera barn – både över och under 15 år gamla. Barn och unga han på olika sätt fått kontakt med via sociala media.

Sedan den 28 mars sitter mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till våldtäkt av barn och förberedelse samt försök till utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling och utredningen i ärendet fortsätter.

Gromning – skydda dig

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *