Hoppa till innehåll
Hem » 30 mars 21:17, Brand, Vaggeryd

30 mars 21:17, Brand, Vaggeryd

20:17 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om en brand vid stationen i Klevshult. Enligt initiala uppgifter skulle en mindre byggnad brinna. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Branden misstänktes vara anlagd och flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Enligt vittnesuppgifter hade en man setts springa från platsen i samband med att branden startade.

Ungefär 150 meter från brandplatsen påträffades en man som kunde kopplas till branden. Mannen är misstänkt för skadegörelse genom brand.

Mannen, som är i 60-årsåldern, omhändertogs av polispatrull enligt polislag 13, andra stycket.

Förklaring av polislag 13:

Första stycket:
Om någon genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna, får en polisman, när det är nödvändigt för att ordningen skall kunna upprätthållas, avvisa eller avlägsna honom från visst område eller utrymme. Detsamma gäller om en sådan åtgärd behövs för att en straffbelagd handling skall kunna avvärjas.

Det andra stycket:
Är en åtgärd som avses i första stycket otillräcklig för att det avsedda resultatet skall uppnås, får personen tillfälligt omhändertas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.