Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 29 mars 21:29: 29 mars 18:49, Rattfylleri, Jönköping

Uppdaterad 29 mars 21:29: 29 mars 18:49, Rattfylleri, Jönköping

17:59 Polisen larmades till E4 södergående riktning. I närheten av länsgränsen Östergötland/Jönköping körde en lastbil. Flera trafikanter ringde larmnumret då de reagerade på att lastbilen framfördes vingligt och trafikfarligt.  

18:20 Mellan Gränna och Jönköping försökte polisen att stanna lastbilen men det verkade som om föraren först inte tänkte stanna på polisens tecken. Efter ett kort förföljande valde föraren dock att stanna. Föraren visade tecken på att vara påverkad av antingen alkohol eller narkotika och han fick följa med till provtagning.

Ingen person kom till skada i samband med den vingliga färden. Polisen vill rikta ett tack till de trafikanter som var uppmärksamma och larmade.

Innan provtagning är gjord är det viktigt att betona att det finns just en misstanke om rattfylleri. Det går ännu inte att utesluta att körsättet orsakats av ett sjukdomsfall. Texten kommer att uppdateras med brottsmisstankar.

UPPDATERING 21:27 Föraren, en man med än så länge okänd identitet, är numera gripen misstänkt för grovt rattfylleri. Blodprov har tagits för att se vad mannen är påverkad av. Han har inte kunnat förhöras då han är så pass påverkad att han behöver nyktra till först.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Jönköpings län.