Hem » 22 mars 20:24, Åldringsbrott, Jönköping

22 mars 20:24, Åldringsbrott, Jönköping

16.50 Polisen fick samtal från en kvinna i 85-årsåldern i Jönköping. Hon hade strax innan fått påringning från en man som uppgav att han ringde från Swedbank, och att det var något problem med hennes bankkort. Hon uppmanades att logga in med sitt bank-id för att problemet skulle kunna lösas. Kvinnan misstänkte senare att hon kunde ha blivit lurad.

17.03 Polis på plats. Patrullen höll förhör med kvinnan och hjälpte henne att spärra bankkortet. Inga pengar hade försvunnit från kontot. Polisen skrev en anmälan om försök till bedrägeri.

Polisen uppmanar alla att aldrig logga in på sin bank med bank-id eller bankdosa på någon annans uppmaning. Läs mer om hur man kan skydda sig mot bedrägerier i länken. Alla som har äldre anhöriga bör prata med dem om detta.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *