Hem » Uppdaterad 20 mars 14:14: 20 mars 13:11, Polisinsats/kommendering, Göteborg

Uppdaterad 20 mars 14:14: 20 mars 13:11, Polisinsats/kommendering, Göteborg

Polis finns på plats på Gustaf Adolfs torg för att bevaka en eventuell demonstration.

K 13.11: Meddelas att det samlat ca 50-70 personer på platsen, en stor del av gruppen utgörs dock av media. Det är därför svårt att avgöra närmare hur många som ingår i folksamlingen. Polisen bedömning är dock att man nu kan bedöma gruppen/folksamlingen som en allmän sammankomst. I gruppen finns ett antal plakat mm. En person har påbörjat ett tal till gruppen. Läget i övrigt lugnt. Polisen inleder dialog.

Kl 13.21: Myndighetsbeslut att upplösa den allmänna sammankomsten. Polisen inleder med att förmana och uppmana de som samlats att lämna platsen. Polisen vill vara övertygad om att alla fått en möjlighet att lämna platsen och förstått vad det innebär att stanna kvar.

Kl 13.43: Polisen har nu lämnat en sk upplösande order två gånger men det har inte inneburit att folksamlingen är upplöst. Nästa steg kan bli att man som deltagare kan avlägsnas från platsen. Även denna information lämnas till deltagarna.

Kl 13.52: Liten effekt på gruppen, eller ingen alls enligt polis på plats.

Kl 14.01: På plats finns ytterligare en grupp som polisen bedömer som en allmän sammankomst, dialog pågår med denna grupp.

14.07: Polisen går in med fordon på Gustaf Adolfs torg för att upplösa den allmänna sammankomsten. Polisen genomför även vissa avspärrningar. Läget på platsen bedöms som lugnt. En person som använt högtalarsystem har dock tillfälligt omhändertagits.    

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *