Hem » 18 mars 06:10, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

18 mars 06:10, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

00:46 Försökt till rån, Göteborg.
En rullstolsburen man blev utsatt för ett rånförsök på Styrfarten i Sannegården under natten då han tillsammans med bekanta druckit alkohol. Vännerna ville enligt uppgifter åt mannens pengar och alkohol som fanns i mannens bostad. Mannen släpades ur sin permobil men lyckades ta sig upp i den igen och körde från förövarna.

02:30 Skadegörelse genom brand, Lidköping.
På Hovbygatan startades en brand i ett buskage i anslutning till en villa. Räddningstjänst och polis var snabbt på platsen och kunde släcka branden. Branden anses vara anlagd varför en anmälan om skadegörelse genom brand tagits upp av polisen.

02:58 Olaga intrång, Topasgatan, Göteborg. 
Polis fick larm via väktare om en obehörig person som smög omkring på en byggarbetsplats på Topasgatan i Västra Frölunda. Polisen var snabbt på plats och kunde säkra en person inne på byggarbetsplatsen. Mannen som säkrades är i 35-årsåldern och misstänks för olaga intrång och brott mot knivlagen.

03:14 Stöld, grov vårdslöshet i trafik, Kalås, Uddevalla.
Polis fick larm om att flera personer olovligen tog sig i på en bergstäkt som ägs av NCC. När polis kom till platsen hör man rörelser och en bil som lämnar platsen i hög hastighet. Ett förföljande inleds och färden gick norrut på gamla E6 i närheten av Hedekas på Landsväg 928 fick polis stopp på bilen. i bilen kunde polisen säkra två personer, en man i 55-årsåldern och en man i 40-årsåldern. Männen misstänks och grips för flera brott bl.a.. Stöld, narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning.  

04:22 Stöld genom inbrott, Tranemo.
En anmälare upptäckte att någon gjorde inbrott i hans garage och han kontaktade polisen. Mannen kunde själv följa gärningsmannen en bit i bil och kunde peka på för polispatrull var han tappat kontakten med gärningsmannen. Polispatrullen hittade ett hus i närheten som blev intressant, beslut om husrannsakan inhämtades och i huset kunde en man 35-årsåldern säkras och flertalet motorsågar och andra maskiner kontrolleras.

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *