Hoppa till innehåll
Hem » 07 mars 08:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

07 mars 08:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 40 ärenden som rör Södermanlands län. Två har gripits (se nedan). Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:20 En polispatrull passerade Coop vid Sveaplan i Eskilstuna och upptäckte då ett pågående inbrott. Strax efteråt aktiverades också inbrottslarmet. Två gärningspersoner försökte fly i en bil men polispatrull lyckades stoppa tjuvarna omgående med ett plåtstopp. Två män, i 30-årsåldern respektive 35-årsåldern, greps. Efter en del informationsinhämtning blev mannen i 30-årsåldern misstänkt för stöld genom inbrott, grov olovlig körning, drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse. Mannen i 35-årsåldern är misstänkt för stöld genom inbrott, ringa narkotikabrott för eget bruk, tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse. Under söndagsmorgonen har också båda männen anhållits. Ärendet är nu åklagarlett.

02:34 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Industrigatan i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. De tre passagerarna blev alla misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Södermanland