Hem » 21 februari 12:28, Trafikkontroll, Sundsvall

21 februari 12:28, Trafikkontroll, Sundsvall

Det råder halkigt väglag i dag och patrullerna som varit ute och utfört kontroller uppmanar trafikanter som ska ut på vägarna att anpassa hastighet efter väglag och att hålla goda avstånd till framförvarande fordon.

Från kontrollen på E14 vid Sörknävland finns inga anmärkningar noterade.

I Svartvik, utfärdades 15 ordningsböter med anledning av hastighetsöverträdelser. Högst uppmätta hastighet var 67 kilometer i timmen på en 50-sträcka. Vid vägen som kontrollen utfördes på ligger en återvinningsstation, vilket innebär att trafikanter både svänger in och ut på vägen. Det innebär att det är viktigt att vara uppmärksam på medtrafikanterna och att hålla avstånd till framförvarande fordon.

Inga anmärkningar noterades vid en hastighetskontroll på Västermalm i Sundsvall.

Vid korsningen Bergsgatan/Fredsgatan kontrollerades hastigheten. Där finns flera övergångsställen och hastighetsbegränsningen är 40 kilometer i timmen. Totalt utfärdades 15 ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser. Högst uppmätta hastighet var 58 kilometer i timmen. Kontrollen utfördes under cirka 50 minuter.

Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Västernorrland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *