Hem » 20 februari 20:32, Åldringsbrott, Umeå

20 februari 20:32, Åldringsbrott, Umeå

Under lördagseftermiddagen blev en äldre person uppringd på sin hemtelefon där en kvinna påstår att den äldre personens konto håller på att tömmas. Kvinnan som ringer uppger att det kommer en polis och ska hjälpa den äldre personen med problemet.

Den äldre personen får ett nummer som Polisen ska identifiera sig med. En ung kvinna ringer sedan på den äldre personens dörr och identifiera sig som polis och uppger koden som den äldre personen fått via telefon. Senare visar det sig att den äldre personen fått ett större belopp uttaget från sitt konto.

Henrik Vernerlund jobbar som befäl på polisens ledningscentral och vill förtydliga att detta är INTE är ett sätt polisen jobbar på. Om någon kommer och påstår sig vara polis och vill ha tillgång till koder eller liknande skall man ringa 112 omedelbart. De som har äldre anhöriga bör prata med dem om att inte lämna ut uppgifter om sina konton eller liknande.    

Dela gärna detta inlägg:
Västerbotten - alla blåljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *