Hem » Grannsamverkan hjälpte polisen gripa tjuvarna

Grannsamverkan hjälpte polisen gripa tjuvarna

Stulna båtmotorer.

Båtmotorer fanns bland stöldgodset. Bild: Polisen

Första veckan i december 2020 drabbades flera personer i Lilla Edet av inbrott. Genom bra signalement och uppmärksamma grannar greps tjuvarna av polisen inom några dagar.

Efter åtta veckors intensivt utredningsarbete har nu två åtalats och vid rättegången dömde tingsrätten den ena gärningsmannen till 1 år och 9 månaders fängelse, den andra åtalade mannen dömdes till skyddstillsyn. 

Utredare Marie Sandberg berättar att man i början av utredningen hade 45 saker i beslag. När utredningen var klar kunde 40 av dem härledas till de drabbade:

– Detta är ett bra exempel som visar på att det lönar sig att kontakta polisen när man blivit utsatt för brott, säger Marie Sandberg.

Snabba anmälningar

Miran Shwan är biträdande lokalpolisområdeschef i Trollhättan. Han berättar att polisen fokuserar mycket på att lagföra brottsaktiva personer och att det är viktigt att alltid anmäla brott som sker. De brottsaktiva begår ofta brott i sitt närområde och ställer till mycket otrygghet bland de boende. 

– Flera inlägg publicerades på lokala facebooksidor och andra medier om att det begåtts brott och att en ökad vaksamhet behöver ske. Det gjorde att gärningsmännen med hjälp av allmänheten identifierades via fotografier och film, säger Miran Shwan. 

Förebygg inbrott

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *