Hem » Fler misstänkta i omfattande bedrägeriutredning

Fler misstänkta i omfattande bedrägeriutredning

Under torsdagen anhölls två män misstänkta för grovt bedrägeri i Oskarshamn och Borlänge där bedragarna kommit över cirka 5.2 miljoner kronor genom vishing.

Sedan tidigare sitter fyra personer häktade i utredningen som bland annat gäller grovt bedrägeri där en kvinna från Oskarshamn genom telefonbedrägeri (vishing) lurades på 3.7 miljoner kronor i december 2020. Efter en snabb polisanmälan lyckades polisen förhindra överföringar av pengarna men 90 000 kronor kom dock bedragarna över.

– Oskarshamnärendet är det största enskilda vishingbrottet i Sverige vad jag känner till när det gäller summan pengar bedragarna påbörjade överföring av, säger Pontus Krüger vid polisregions Syds bedrägerisektion.

Vid ett tillslag på torsdagsmorgonen på flera platser i Stockholmsområdet frihetsberövades ytterligare två män i 25 – 40-årsåldern misstänkta för grovt bedrägeri i Oskarhamnsärendet liksom i ett ärende från Borlänge.

– Flera misstänkta i Oskarshamns ärendet är också misstänkte för grovt bedrägeri i ett fall från Dalarna (Borlänge) där en kvinna genom vishing lurades på cirka 1.5 miljoner kronor i november 2020. Här har tyvärr inga pengar återfunnits ännu, säger Pontus Krüger.

Förundersökningen leds av Kammaråklagare Magnus Ling, Kalmar som kommer begära de båda anhållna männen häktade vid Kalmar tingsrätt.

Dela gärna detta inlägg:
Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *