Hoppa till innehåll
Hem » 18 februari 14:00, Övrigt, Trelleborg

18 februari 14:00, Övrigt, Trelleborg

Under dagen har polisens utredare suttit möte med samverkande aktörer för att besluta om vidare åtgärder när det gäller båtolyckan i Trelleborgshamn som inträffade under onsdagen. Bärgare till den kapsejsade båten har beställts och bärgningsarbetet beräknas kunna påbörjas i helgen. Innan dess kommer bärgningsföretaget att undersöka båten och platsen där den ligger med hjälp av en undervattensrobot. Roboten beräknas anlända till Skåne under kvällen och arbetet med inspektionen kommer att påbörjas under fredagen.

Polisen har under dagen hållit förhör med de två personer som räddades ur vattnet under onsdagen och upprättat anmälningar om vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Det finns dock inga misstänkta i ärendet. Då polisens utredning är i inledningsstadiet finns det i skrivande stund inget svar på hur olyckan gick till.

Av en slump råkade en polispatrull befinna sig i hamnområdet då olyckan inträffade och kunde därför påbörja en räddningsinsats tätt efter det inträffade. Bland annat sjösattes livbåtar från andra fartyg som befann sig i hamnen.

Frågor från media hänvisas till Ewa-Gun Westford.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne