Hoppa till innehåll
Hem » 19 januari 10:26, Stöld/inbrott, Södermanlands län

19 januari 10:26, Stöld/inbrott, Södermanlands län

Under natten till tisdag har flera företag runt om i Södermanland blivit utsatta för stöld/inbrott i sina företagsbilar. Tjuven/tjuvarna ska i alla ärenden ha krossat rutorna för att ta sig in i fordonen och initialt fokuserat på att få med sig serviceböcker och eventuellt tankkort.

Nyköping:

Företagen Nera Installation, Mekonomen och Bredberg Bygg har alla tre gjort anmälningar under tisdagsmorgonen. Totalt har ett 10-tal bilar drabbats och brottsplatsundersökningar kommer genomföras.

Katrineholm:

På Movägen och Videvägen i Lövåsen har företagen Laggarhults golv och kakel, Bröderna Gustavssons plåtslageri och Samhall alla drabbats av inbrott i sina företagsbilar. Brottsplatsundersökningar kommer genomföras där också. I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen arbetar för att förebygga och utreda brotten men behöver hjälp att sprida information som försvårar att fler tankkort och serviceböcker stjäls.

Tips och råd:

* Förvara aldrig tankkort och kod på samma plats, särskilt inte i fordonet.

* När fordonet parkeras, ta ur servicebok och tankkort och förvara dessa säkert. Gäller förstås även verktyg.

* Parkera fordonen på upplyst och gärna övervakad plats.

* Lämna en lapp i fönstret att fordonet är tömt på värdeföremål.

* Blir du utsatt för brott gör en polisanmälan, inte bara ett försäkringsärende. Det är viktigt att man gör en anmälan så fort man får reda på att dessa stölder skett, för att öka chansen att kunna utreda brottet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland