Hoppa till innehåll
Hem » Statistik om vaccinationer mot covid-19

Statistik om vaccinationer mot covid-19

Flera regioner uppger att de har sparat vaccin för att kunna ge dos två men när nu leveranserna blir allt säkrare rekommenderar Folkhälsomyndigheten att regionerna inte sparar vaccin.

När Folkhälsomyndigheten har fått in data från regionerna kommer statistik om vaccinationer mot covid-19 redovisas på Folkhälsomyndighetens webbplats. Statistiken kommer att gälla både uppgifter om levererade vaccindoser och antal vaccinerade personer.

Enligt lagen om register över nationella vaccinationsprogram ska alla vaccinationer mot covid-19 sedan den 1 januari 2021 registreras i det nationella vaccinationsregistret vid Folkhälsomyndigheten. Förberedelsetiden för regionerna att sätta upp tekniska lösningar för registrering av vaccinationsuppgifter var relativt kort och detta har medfört att de flesta av regionerna har haft problem med att överföra vaccinationsuppgifter under första veckan i januari. Därför avvaktar Folkhälsomyndigheten med att publicera statistiken enligt vaccinationsregistret och samlar veckovis in uppgifter om antalet vaccinerade från regionerna.

Läs mer

Antal levererade vaccindoser

Kategori: Nyhet

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sverige kris och beredskap