Hoppa till innehåll
Hem » 30 december 18:15, Åldringsbrott, Jönköping

30 december 18:15, Åldringsbrott, Jönköping

13.56. Polisen fick in en anmälan om bedrägeri efter att en äldre man i Bankeryd utanför Jönköping blivit avlurad sitt bankkort. Den äldre mannen fick ett telefonsamtal av en person som uppgav sig ringa från ett telefonbolag och som sa att den äldre mannen skulle få tillbaka pengar från sin telefonräkning, men att personen behövde den äldre mannens bankkort. När personen kom till lägenheten tog han bankkortet och försvann från platsen.

13.29. Redan tidigare på dagen råkade en annan äldre man ut för något som polisen betraktar som ett försök till bedrägeri. Tillvägagångssättet var det samma som i det tidigare fallet, men med den skillnaden att den äldre mannen i det här fallet inte släppte in personen som utgav sig för att komma från ett telefonbolag.

16.32. En äldre man i Bankeryd blev av med sitt bankkort på liknande sätt som den äldre mannen i det första fallet.

Polisen vill nu varna för den här typen av bedrägerier. Det är viktigt att aldrig ge någon okänd person sitt bankkort eller koden till kortet. Det är också viktigt att aldrig logga in på sitt bankkort via b-id om någon okänd person uppmanar till det.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.