Hoppa till innehåll
Hem » 30 december 03:05, Brand, Östersund

30 december 03:05, Brand, Östersund

23:59 Brand i byggnad, centrala Östersund.

Räddningstjänst och polispatruller larmades till en restaurang i centrala Östersund då vittnen sett rökutveckling i byggnaden. Byggnaden går enligt räddningstjänst inte att rädda och kommer brinna ner till grunden. Det är kraftig rökutveckling i centrala Östersund och VMA har gått ut i området. Boende i närliggande byggnader har på grund av röken evakuerats till säker plats i närheten. Det är förtidigt att kunna uttala sig om vad som orsakat branden. När räddningsarbetet är klart kommer området att spärras av och tekniker från polisen skickas till platsen. Polisen uppmanar nu boende i centrala Östersind att följa det VMA som räddningstjänsten gått ut med.

Dela gärna detta inlägg:

1 kommentar till “30 december 03:05, Brand, Östersund”

  1. Räddningstjänst och polis larmades till restaurangen i Östersund strax före midnatt av vittnen som hade sett rök vid byggnaden. Ingen person har skadats.
    – Det var ingen person i byggnaden, säger Erik Backlin, RLC-befäl vid polisen region Nord.
    Byggnaden kommer att brinna ner till grunden enligt räddningstjänsten som ska använda en grävmaskin för att riva väggarna och på så sätt underlätta släckningsarbetet.
    Ett viktigt meddelande till allmänheten har gått ut i området. Meddelandet lyder:
    ”Det brinner i en publik lokal i centrala Östersund med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.