Hem » 25 december 10:44, Övrigt, Södermanlands län

25 december 10:44, Övrigt, Södermanlands län

På nyårsafton är det många som vill fira in det nya året med fyrverkerier och andra pyrotekniska varor. Det finns en del att tänka på innan. Ofta krävs det tillstånd från polisen. Du kan också behöva både utbildning och ett särskilt tillstånd från kommunen för att hantera fyrverkerier.

Du behöver söka tillstånd hos polisen om du vill avfyra fyrverkerier eller använda annan pyroteknik på en plats eller vid en tidpunkt där det finns risk för att människor, djur eller egendom skadas. Detta följer av 3 kap. 2 § ordningslagen (1993:1617). Det kan till exempel vara på en plats och tid där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader. Att avfyra fyrverkerier på en allmän plats innebär i många fall risk för skada och olägenheter för andra.

Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. Särskilda bestämmelser kan gälla för nyårsafton. Det är därför viktigt att du kontrollerar med din kommun om vad som gäller där du vill vara.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *