Hoppa till innehåll
Hem » 21 december 13:58, Åldringsbrott, Landskrona

21 december 13:58, Åldringsbrott, Landskrona

Polispatrull beordras till Järnvägsgatan i Landskrona med anledning av att en kvinna i 90-årsåldern har blivit utsatt för ett bedrägeri. Enligt initiala uppgifter har gärningsmännen ringt kvinnan och utgett sig för att vara poliser för att sedan komma hem till kvinnan för att hämta hennes smycken. Gärningsmännen påstod att de behöver smyckena för försäkring och fotografering.

 

Polisen tipsar – Så skyddar du dig:
Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro.

Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare.

Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis.

Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.

Lägg på luren om någon ringer och du blir osäker. Det gäller oavsett om personen utger sig för att vara en nära släkting, från banken, ett företag eller en myndighet som t.ex. polisen.

Lämna aldrig överlegitimation, bankkort eller din kod till någon annan person.

Vid pågående brott ring 112.
Om brottet inte är pågående ska du ringa 114 14.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne