Hoppa till innehåll
Hem » 16 december 17:30, Sammanfattning vecka, Knivsta

16 december 17:30, Sammanfattning vecka, Knivsta

Från fredag eftermiddag 11/12 till onsdag eftermiddag 16/12 registrerade regionledningscentralen (RLC) 45 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Det är alla registrerade händelser och larm som rings in till polisen. Det inkluderar både pågående brott eller polisens egeninitierade ärende som t.ex. att rapportera någon för ett trafikbrott. Andra exempel på HR som räknas in är trafikolyckor, viltolyckor, bränder, att någon försvunnit, att någon är för full för att ta hand om sig själv med mera.

12 stycken av alla HR är kopplade till trafikbrott och trafikkontroller. Fyra HR handlar om viltolyckor. Ta varningsmärken för vilt på allvar. Var särskilt uppmärksam under gryning och skymning. Om du råkat ut för en viltolycka ska du ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan skett. Markeringen ska vara på den sida av vägen där djuret försvann. Du måste göra en anmälan, ställa ut triangel och markera olycksplatsen även om djuret inte är synbart skadat eller ligger avlidet kvar på platsen.

Skyldigheten gäller: älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart. Det klassas som en smitningsolycka och kan ge böter. Du behöver även anmäla ifall du har kört på en ren, även om renar inte räknas som vilt.

Utdrag av händelser

Här kommer ett utdrag av händelser från veckan:

11/12 Epor som kör race vid Lustigkulla förskola vid 22-tiden.

13/12 Brand i hus på Kallkällevägen.

14/12 Inbrott i hus vid Bastbolsvägen. En större polisinsats skedde vid detta tillfälle där patruller från både Uppsala/Knivsta och Stockholm deltog.

Juluppehåll

Polisrutan kommer nu att göra ett uppehåll över jul- och nyårshelger och är tillbaka igen om ca en månad.

Från polisen önskar vi en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Anmäla brott eller tipsa polisen: ring 114 14 eller via internet på polisen.se – klicka på ”Jag har råkat ut för något” för att anmäla brott eller förlust uppe till vänster på sidan, eller ”jag har sett eller hört något” till höger på sidan för tips.

Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.