Hoppa till innehåll
Hem » 15 december 08:25, Sammanfattning natt, Norrbottens län

15 december 08:25, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Utöver nedanstående ärenden har polisen i Norrbottens utfört flertalet kontroller av fordon och personer som inte har lett till någon brottsmisstanke. 

22:11 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar två personbilar i Kiruna. Bägge förare får ordningsbot för att de har så kallade glimmers i lysena, det vill säga en positionslykta i extraljusen – vilket är otillåtet.

00:50 Trafikbrott, Luleå
Polisen kontrollerar en bil i centrum som har lämnats med motorn påslagen, olåst och obevakad. Polisen håller förhör med bilföraren som kommer till bilen. En anmälan upprättas då föraren inte har vidtagit lämpliga åtgärder för att förhindra att fordonet brukas av annan. 

02:46 Försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, Älvsbyn
Polisen beordras till en adress strax utanför Älvsbyn med anledning av en pågående bilstöld. Personen som försökte tillgripa bilen ska dock inte ha lyckats och därefter lämnat platsen i en annan bil. 

När polispatrull möter den aktuella bilen försöker föraren köra ifrån dem. Ett förföljande inleds, men färden tar snabbt slut då den aktuella bilen kör in i en rondell i Älvsbyn. Inga personskador ska ha uppstått. Tre män som färdas i bilen misstänks för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

03:01 Stöld, Haparanda
Polisen beordras till ett vandrarhem som ska ha fått påhälsning av en kvinna som misstänks ha stulit saker på platsen. Kvinnan lämnade därefter i en bil.

Den aktuella bilen anträffas dock av polis. En kvinna och en man i 40 respektive 50-årsåldern misstänks bägge för stöld. Det misstänkta stöldgodset tas i beslag. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.