Hoppa till innehåll
Hem » 14 december 05:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

14 december 05:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 19.47 Göteborg, brand i lagerbyggnad
Räddningstjänst och polis kallas till en brand i en lagerbyggnad vid Slakhusgatan, Marieholm. branden kan släckas relativt snabbt. Oklart vad som förvarats i lokalen. Inga kända personskador. Då det inte går att avgöra hur branden startat så upprättas anmälan om mordbrand.

Kl 20.42 Göteborg, brott mot lagen om explosiva varor
Polis larmas till Lunden efter en explosion i närheten av Sankt Pauli Kyrkan. Vittnen uppger att de hört en kraftig smäll i närområdet till kyrkan. När polis anländer så framgår det att smällen ägt rum vid kyrkan. Polisen finner rester av en banger eller något liknade på platsen, närheten av entrén till kyrkan. Inga kända personskador. Händelsen har inträffat på asfalten och har inte skadat någon egendom. En anmälan om brott mot lagen om explosiva varor upprättas. 

Kl 22.37 Vänersborg, viltolycka
En personbil kolliderar med en älg vid E45, Brålanda. Tre personer i bilen vara någon som skadas lindrigt. Älgen avlider på plats. Framrutan till bilen krossas och bilen är i övrigt helt förstörd. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen.
E45 tillfälligt avstängd men kan snart öppnas igen. Älgen omhändertas av jägare. Ingen person i behov av sjukhusvård.   

Kl 02.04 Uddevalla, bilbrand
En bil börjar brinna av okänd anledning vid Anders Knapes väg. Räddningstjänst och polis kallas till platsen. Anmälan upprättas om skadegörelse genom brand.

Kl 03.06 Borås, grov misshandel
En kvinna som varit ute och gått med hunden i området kring Göta ringer polisen och uppger att hon blivit nerslagen av en okänd person. Polis tillsammans med ambulans åker till platsen. Kvinnan uppger att någon som kommit upp bakifrån slagit ner henne på okänt sätt. Kvinnan har inte sett personen och kan inte lämna några uppgifter kring gärningsmannen.
Kvinnan har relativt kraftiga skador i bakhuvudet och förs till sjukhus med hjälp av ambulans. Ingen gripen.   

Kl 05.08 Göteborg, misstänkt förberedelse för inbrott i bil
Polis larmas till Persikogatan där vittnen sett en man på en moped som kör omkring och visar ett tydligt intresse för parkerade bilar i området. Mannen har även rört sig till fots bland bilarna och lyst med en ficklampa. Mannen avviker dock från platsen före det att polisen anländer. Han lämnar dock kvar en väska/ryggsäck med verktyg som polisen beskriver som brottsverktyg. En polisman som är involverad i eftersöket av den misstänkte faller på platsen och skadar en axel, han förs till sjukhus för kontroll.  

Den misstänkte mannen hittas inte och vad polisen vet så har han inte lyckats genomföra några brott på platsen innan han försvinner.   

Kl 05.13 Göteborg, inbrottsstöld i butik 
Larm om pågående inbrottsstöld i optikerbutik vid Linnégatan. Vittnen har sett två maskerade män vid butiken som krossat en ruta och de ska sedan ha lyft ut staplar med glasögon mm. Polis åker mot platsen. På plats konstaterar polisen att någon kastat en sten genom rutan, inga gärningsmän kvar. Anmälan upprättas, oklart vad som tillgripits.
 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.