Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 11 december 13:56: 11 december 07:22, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Uppdaterad 11 december 13:56: 11 december 07:22, Sammanfattning natt, Jönköpings län

06.46 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Fem personer har gripits, i övrigt har ingen frihetsberövats.

01.42 polisen fick samtal från privatperson om misstänkt stöld vid Hyltena, Barnarp. Personer hade setts uppträda misstänkt. Ett flertal polispatruller åkte mot platsen för att kontrollera vad som hänt. Polispatrullerna placerade sig så att utfarter från området skulle hållas under uppsikt.

En lastbil som skulle kontrolleras stannade inte på polispatrullens tecken utan körde vidare. Den körde en kort färd in på en återvändsgränd, där tre flyende personer kunde gripas av polispatrullen. En lyckades fly från patrullen och söktes/spårades av hundpatrull. Vid kontroll av lastbilen misstänker polisen att den är stulen och en förundersökning inleds om tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till grov stöld.

Ytterligare två personer anträffades i närheten i en personbil och de greps också, misstänkta för samma brott.

De misstänkta personerna som gripits är i 25-45-årsåldern och de är förda till polisstationen där de kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen.

UPPDATERING KL 13.25: de gripna personerna, alla män, har nu förhörts av polisen och fyra av dem har anhållits av åklagaren. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den femte mannen är fortfarande gripen.

13.55 samtliga fem är nu anhållna på sannolika skäl misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

02.22 polisen fick samtal om en blödande man på resecentrum i Nässjö. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 25-årsåldern som hade blivit misshandlad. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel. Den drabbade mannen hade även vissa föremål på sig som polisen tog i beslag. Det var en kolsyrepistol, en hammare och en kniv och med anledning av dessa föremål påbörjade polisen en utredning om vapenbrott och brott mot knivlagen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.