Hoppa till innehåll
Hem » Kvinna anhållen för 13 åldringsbrott i Ytterby och Partille

Kvinna anhållen för 13 åldringsbrott i Ytterby och Partille

En kvinna i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för totalt 13 brott mot äldre och funktionshindrade. I fyra fall handlar det om stölder av receptbelagd medicin.

Kvinnan greps i veckan i samband med att ett av brotten uppdagades. Men då polisen kände igen tillvägagångssättet från flera aktuella anmälningar kunde kvinnan kopplas till flera av dem. Hon är nu anhållen misstänkt för totalt 13 brott mot äldre den senaste månaden.

Påstått att hon är från hemtjänsten

Kvinnan har ringt äldre och funktionshindrade och uppgett att hon arbetat för hemtjänsten. Hon har påstått att hon glömt tillhörigheter hemma hos brottsoffret och därför vill komma och hämta dem. I några fall har hon sagt att hon ska hjälpa till att hämta ut medicin.

– I fyra fall har hon lyckats komma över receptbelagda mediciner men hon har gjort flera försök, säger Claes Hagstrand, förundersökningsledare vid polisen i Storgöteborg nordost.

Utsatta brottsoffer

Majoriteten av brottsoffren är äldre kvinnor i 90-årsåldern boende i Ytterby respektive Partille.

– Det här handlar om utsatta brottsoffer som är beroende av hjälp från till exempel hemtjänsten. Ofta går det en tid innan brotten upptäcks och vanligtvis är det anhöriga som reagerar och slår larm. Det är viktigt att brotten snabbt kommer till polisens kännedom så vi kan sätta stopp för en sådan här brottsserie, säger Claes Hagstrand.

Misstänks för 13 brott

·         Fyra stölder

·         Tre bedrägerier

·         Två försök till grov stöld

·         Tre försök till stöld

·         Ett försök till bedrägeri

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.