Hoppa till innehåll
Hem » 10 december 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

10 december 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 74 ärenden som rör Östergötlands län. En har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:40 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Drottninggatan i Motala uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

00:55 Polis larmades till en byggarbetsplats vid Sandbyhovsskolan, Norrköping, med anledning av ett pågående inbrott. När polispatruller och hundpatrull kom till platsen kunde en man i 30-årsåldern gripas. Han är i nuläget misstänkt för stöld genom inbrott, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

01.47 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Tornbyvägen, Linköping, uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren i bilen, en man i 25-årsåldern, fick följa med till stationen enligt lagen om berusning (LOB).

05:46 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Jungfrubergsvägen i Linköping efter larm om en brand. Enligt SOS-larmet ska ett garage nära en villa brinna. Polisens presstjänst har inga uppgifter om personskador. En förundersökning gällande mordbrand har inletts och platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.