Hoppa till innehåll
Hem » 09 december 11:03, Stöld, Falkenberg

09 december 11:03, Stöld, Falkenberg

Natten mellan måndag och tisdag förra veckan stoppade och kontrollerade polisen i Varberg en skåpbil med texten ”Kebabopolis” på sidorna. Samma bil stoppades senare av polisen i Värnamo på Nissastigen. Vid det tillfället greps föraren av bilen, eftersom den var full av misstänkt stöldgods.  Polisen har lyckats knyta gods som fanns i lastutrymmet till flera inbrott i Kungsbacka, Onsala, Falkenberg och Glommen.

Med anledning av detta gick polisen i Varberg ut på sociala medier med en bild och frågade om någon sett lastbilen i kommunen. Bland annat skedde det i fredags kväll ett fullbordat inbrott i Träslöv, där gärningspersoner brutit sig in via altanen och stulit ett kassaskåp. En hundförare kunde sedan spåra till ett grönområde där kassaskåpet hittades och togs med för teknisk undersökning.

Vid 18.00-tiden igår ringer en tipsare till Polisens kontaktcenter (PKC) och säger att han har sett den aktuella skåpbilen förra veckan i Ätran. Vi får även tips om att personer hyr ett hus där och att en annan skåpbil står på tomten. En spaningsgrupp i Varberg åker mot Ätran och för att observera fastigheten.

Det dröjer inte länge innan en skåpbil lämnar adressen och stoppas direkt av en annan patrull. Även i den skåpbilen hittas mängder av misstänkt stöldgods och föraren grips. Spaningsgruppen gör en husrannsakan i fastigheten och griper där ytterligare två personer,  eftersom det även där hittas misstänkt stöldgods.

På kort tid har polisen tack vare allmänhetens tips och bra polisarbete lyckats gripa tre personer misstänkta för grov stöld alternativt häleri. En del gods har redan lyckats härledas till stölder i Varberg och Kungsbacka.

Polisen vill i samband med händelsen även uppmana er som hyr ut stugor eller andra fastigheter via Airbnb eller andra tjänster, att vara vaksamma på vilka ni hyr ut till. Hör av er till polisen om det är något som ni tycker verkar misstänkt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.