Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 07 december 12:05: 07 december 09:51, Övrigt, Östergötlands län

Uppdaterad 07 december 12:05: 07 december 09:51, Övrigt, Östergötlands län

Du vill väl inte riskera julfriden?

Nu står julen snart för dörren och idag börjar polisens insatsvecka mot hastighet. En vecka där alla poliser i yttre tjänst har fokus på hastighet. Naturligtvis inte enbart och inte hela tiden, men när vi inte har andra brådskande, ännu viktigare saker att arbeta med.

Hastigheten i trafiken är ju en av de viktigaste riskfaktorerna, det vet du säkert. Att köra fort är riskfyllt året om, dag och natt oavsett väglag. Därför vill ju vi på Polisen inte se några fortkörare ute på vägarna. Vi vill inte heller bötfälla någon och inte ta hand om några körkort. Och vi vill absolut inte åka till några trafikolyckor där någon har skadats och råkat illa ut. Vi har en nollvision och den känns speciellt angelägen såhär strax innan julhelgen, när många av oss, trots rådande läge, har möjlighet att fira en lugn och fridfull jul.

Tyvärr är det kanske naivt att hoppas eller tro på att vi alla ska sänka farten och börja köra lugnt och säkert, men nu är det upp till dig.

Om vi alla kör lugnt och säkert hela veckan, då kan vi väl lika gärna fortsätta fram till jul? Och då har vi grundat för en ny god vana för 2021 och framåt.

Upp till bevis nu alla bilförare i Östergötland! Tillsammans lägger vi grunden för en trygg och säker trafik.

– För visst skulle det vara trevligare med en jul utan personskador eller böteslappar?

God jul

hälsar polisens presstalespersoner Angelica Israelsson Silfver, Daniel Söderqvist, Dennis Johansson Strömberg, Thomas Agnevik och Åsa Willsund.

Frågor om insatsveckan kan ställas till Thomas Agnevik 010-56 65 007. När insatsen är avslutad kommer resultatet att redovisas på polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.