Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 06 december 17:48: 05 december 02:19, Försvunnen person, Ljungby

Uppdaterad 06 december 17:48: 05 december 02:19, Försvunnen person, Ljungby

Polisen söker efter 17-åriga Mattias som lämnat en adress i stadsdelen Hjortsberg vid 00.30, natten till lördag, men inte kommit hem.

Mattias var vid försvinnandet klädd i jeans, okänt vad han hade på överkroppen, han är ca 175 cm lång, blond och har smal kroppsbyggnad.
Eventuellt saknar Mattias både jacka och skor.

Ser du Mattias i detta nu, ring 112. Har du uppgifter om var Mattias har befunnit sig under natten ring 11414 och uppge i vilket ärende du ringer.

Uppdatering kl. 16.05: Mattias är ännu ej återfunnen.

Polisen kraftsamlar nu för en uthållighet i sökandet och har bland annat begärt hjälp från Försvarsmakten med manskap, fordon och helikopter.

Polisen är fortsatt förtjänt och tacksam för alla tips eller iakttagelser som kan leda till att Mattias hittas.

Om du har uppgifter att lämna om Mattias, ring Polisens växel på telefonnummer 114 14 och berätta vad ärendet gäller. Begär att bli kopplad till ledningscentralen i polisregion syd. Om du ser Mattias nu och/eller det handlar om en nödsituation, ring 112.

Uppdatering kl. 19.20: Helikoptrar från Polisen och Försvarsmakten deltar nu i sökarbetet.

Uppdatering kl. 23.43: Mattias är ännu ej återfunnen.

Polisen hanterar även fortsättningsvis ärendet som försvunnen person och pågående räddningsinsats fortsätter. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Polisen arbetar enligt vedertagen och beprövad metodik, där sektorer söks av undan för undan. Detta arbete fortsätter.

Under natten kommer sökarbetet att minska i intensitet och personell numerär. Helikopterresurserna kommer inte att flyga under natten men tanken är att de, om vädret tillåter, åter ska nyttjas när det ljusnar under morgondagen.

Om inte Mattias är funnen under natten, kommer sökinsatserna åter att öka i intensitet och med ökad personell resurs under morgondagen.

Uppdatering 2020-12-06 kl 06.40: Mattias är fortsatt försvunnen. Sökinsatsen har pågått under natten och under dagen fortsätter sökandet med ny kraft och fler resurser.

Polisen tar tacksamt emot alla tips och iakttagelser som kan leda till att Mattias hittas. Om du har uppgifter att lämna, ring Polisens växel på telefonnummer 114 14 och begär att bli kopplad till ledningscentralen i polisregion syd. Om du ser Mattias nu och/eller det handlar om en nödsituation, ring 112.

Uppdatering 2020-12-06 kl 17.45: Mattias har ännu inte hittats. Sökarbetet kommer att pågå med full intensitet under kvällen. Nya värderingar av ärendet görs löpande. Precis som tidigare misstänks inget brott i samband med försvinnadet. Det har inkommit ett stort antal tips i ärendet och samtliga tips följs upp. Polisen uppmanar alla som kan ha tips att lämna att höra av sig, inget tips är för litet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Kronoberg.