Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 05 december 12:53: 05 december 07:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Uppdaterad 05 december 12:53: 05 december 07:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Under natten mot lördagen har polisens region ledningscentral hanterat 53 ärenden som rör Östergötlands län. En man har gripits för försök till mord, se nedan. Tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

De flesta händelser som har hanterats är kontroller av personer och fordon, samt några misstänkta rattfyllerier. Polisen har också hanterat ärenden med psykisk ohälsa. Nedan finns de händelser som sticker ut sammanfattade.

22:17 SOS larmade polis och ambulans till O G Svenssons väg i Ljungsbro. En personbil hade kört av vägen och in i ett träd. En väktare som blev vittne till olyckan såg att föraren, en man, sprang från platsen och väktaren sprang efter. När väktaren kom ikapp mannen blev han hotfull och våldsam och slog till väktaren. Mannen sprang sedan från platsen igen. Väktaren skadades inte allvarligt.

Polisen har sökt efter mannen men han har inte hittat honom. I bilen anträffades blod som misstänks komma från föraren. Blodet har säkrats.

En anmälan om hot och våld mot tjänsteman samt smitning från trafikolycksplats är upprättad. Polisen kommer att fortsätta utreda vem som kan ha kört bilen.

03:08 Polisen larmades till Mjölby med anledning av en misshandel. Två personer skulle vara skadade. Polisen åkte omedelbart till platsen och anträffade två skadade personer som avfördes till sjukhus med ambulans. De skadade personerna är män i 20- och 25-årsåldern. De misstänks ha skadats med ett vasst tillhygge.

En misstänkt person kunde gripas på platsen. Den gripne är en man i 35-årsåldern. Han fördes till polisstationen och kommer att förhöras.

07:15 Polisen utreder nu vad som har hänt. Brottsplatsen är avspärrad och tekniker är på väg. Polisen har uppfattat att det har varit en fest på platsen med flera deltagare. Förhör har hållits med vittnen.

De skadade vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Två anmälningar om försök till mord har upprättats. 
 
12:45 Den misstänkta mannen har anhållits av åklagare. Misstankarna för två fall av försök till mord kvarstår. Det är nu åklagarkammaren i Linköping som leder förundersökningen och eventuella frågor från media hänvisas dit.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.