Hoppa till innehåll
Hem » 02 december 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

02 december 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.09 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits, två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.04 flera samtal till polisen om att en hög smäll hade hörts i stadsdelen Norr i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon lagt ett explosivt föremål, troligen en s.k. banger på en bil på Västra Storgatan. Föremålet har exploderat på bilen och därmed förorsakat plåtskador och en krossad vindruta. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse.

00.43 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Årbygatan i Eskilstuna. Det visade sig vara en bil som brann. Branden släcktes av räddningstjänsten och polisen påbörjade en utredning om skadegörelse.

00.54 polisen fick samtal från ett vaktobolag om att ett inbrottslarm hade utlöst ca 45 tidigare och nu hade väktare upptäckt två krossade glasrutor på en skola i Skogsängen. När polisen kom till platsen påbörjades en utredning om stöld genom inbrott och ett område spärrades av inför en kommande kriminalteknisk undersökning som kommer att ske senare under dagen. Det är inte känt vad som kan ha stulits.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort iakttagelser från dessa platser. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se

01.15 en polispatrull träffade på två flickor på Sommarrogatan i Eskilstuna. Flickorna, som är i tonåren, var tydligt påverkade och fick därför följa med till polisstationen för provtagning och förhör på grund av misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk. En av flickorna hämtades sen av vårdnadshavare och den andra av socialtjänsten.

Polisen har under morgonen fått in anmälningar om sex viltolyckor på E4, rv 52, 53 och 57, alla utan personskador.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland