Hoppa till innehåll
Hem » Man häktad misstänkt för brott mot person med funktionsnedsättning

Man häktad misstänkt för brott mot person med funktionsnedsättning

En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för utpressning och rån mot en funktionsnedsatt man i Södertälje i november.

Brottet anmäldes ett par dagar efter händelsen, men tack vare ett snabbt och effektivt utredningsarbete inom joursektionen i polisområde Stockholm syd kunde den misstänkte gärningsmannen gripas kort därefter.

– En förutsättning för att lyckas med den här typen av brottsutredningar är att i ett så tidigt skede som möjligt utföra tydliga utredningsåtgärder som att säkra filmmaterial, säger Richard Hornegård, kriminalinspektör och gruppchef på krimjouren som satt som jourhavande förundersökningsledare när anmälan kom in.

Gärningsmannen var bekant med brottsoffret sedan tidigare och hade stämt träff med honom vid en bankomat den sjunde november. Väl där hotade han målsäganden med basebollträ och kniv. Målsäganden tvingades sedan ta ut pengar från sitt konto och lämna över till gärningsmannen.

– Det är fråga om ett grovt brott, inte minst med tanke på att brottsoffret är en särskilt utsatt person, säger Richard Hornegård.

Mannen är nu häktad misstänkt för utpressning och rån.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Senaste blåljusen i Stockholm.