Hem » Samarbete stoppade flitig ficktjuv

Samarbete stoppade flitig ficktjuv

En man i 40-årsåldern, som misstänks ligga bakom ett mycket stort antal fickstölder mot äldre över stora delar av södra Sverige, kunde på onsdagseftermiddagen gripas utanför Falun.

Brotten har begåtts sedan en längre tid tillbaka och mannens identitet har varit okänd, men polisens regionala brottssamordning i Syd kunde i mitten av förra veckan fastställa identiteten med hjälp av europeiska kollegor.

Mannens framfart kunde kartläggas med hjälp av brottssamordningsfunktioner i region Väst och Öst vilket ledde fram till gripandet på onsdagen. Mannen, som nu sitter anhållen, har uteslutande riktat in sig på äldre människor och tillgripit både kontanter och bankkort när de befunnit sig i olika butiker.

Brottssamordningsfunktionen finns inom samtliga polisområden i Region Syd. Uppdraget är att upptäcka och avbryta pågående seriebrottslighet med en tonvikt mot internationella brottsnätverk.

Förundersökningen leds av en åklagare vid Åklagarkammaren i Linköping.

För information om brottssamordningsfunktionen i region Syds arbete kan Stefan Peijne, gruppchef vid regionala utredningsenheten, kontaktas på telefonnummer 010 – 56 153 93.

Dela gärna detta inlägg:
Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *