Hoppa till innehåll
Hem » Tyck till om tryggheten i Trollhättan

Tyck till om tryggheten i Trollhättan

I dag öppnar polisen länken till trygghetsundersökningen, vilket innebär att du som bor i Trollhättan kan göra din röst hörd för att skapa en tryggare stad.

– Vi vill veta vad du som bor i Trollhättan tycker är viktigt att polisen ska arbeta med under 2021. Det här är en möjlighet att göra din röst hörd, säger kommunpolis Victor Prästbacka.

Varje år tar polisen i samverkan med Trollhättans Stad och invånarna fram ett medborgarlöfte till dem som bor och verkar i Trollhättan. Där lovar polisen och kommunen att arbeta med vissa specifika frågor som invånarna tycker är viktiga för att de ska känna sig trygga. Till grund för löftet ligger bland annat den trygghetsundersökning som nu går ut, där invånarna har möjlighet att framföra sina synpunkter.

Kunskapsbaserat arbete

Frågorna i årets undersökning skiljer sig åt från tidigare år. Forskare vid SOM-insitutet vid Göteborgs universitet har tagit fram frågorna i samarbete med polisen. Årets trygghetsundersökning skickas ut till 800 slumpvis utvalda personer i Trollhättan, men enkäten går lika bra att svara på även om man inte fått en inbjudan. På polisens och Trollhättans Stads hemsida finns en länk till undersökningen där alla får chansen att svara.

– Det här kommer att bidra till en bättre bild av trygghetsfrågorna och hjälpa oss att utveckla det lokala arbetet. Därför vill vi uppmana alla att göra sin röst hörd i enkäten, säger Anne Fagerberg, som är brottsförebyggande strateg i Trollhättans stad.

Undersökningen tar cirka 10 minuter att svara på.

Länk till enkäten

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.