Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 23 augusti 15:01: 22 augusti 17:24, Övrigt, Karlskrona

Uppdaterad 23 augusti 15:01: 22 augusti 17:24, Övrigt, Karlskrona

Just nu och några timmar tillbaka pågår polisarbete med större resurs i Lyckeby. Polisen vidtar utredningsåtgärder i en redan pågående förundersökning, det är alltså ingen akut inkommen händelse.

Polisen vill och kan just nu inte gå ut med information om vad ärendet gäller eller vilka utredningsåtgärder som vidtas, detta med anledning av förundersökningssekretess samt risken för att äventyra förundersökningen.

Det finns ingen risk eller fara för allmänhet och omgivning, Polisen har kontroll på läge och skeende. Polisen vill däremot uppmana till att respektera eventuella avspärrningar och att polismans anvisningar följs.

Uppdatering kl. 18.45: Det förekommer uppgifter och ryktesspridning om att Polisens arbete i Karlskrona rör rymningen från ett SIS ungdomshem i Lund, där två personer avvek tidigare under veckan.

Detta är felaktigt och Polisen dementerar att det är de båda förrymda personerna från Lund som eftersöks i Karlskrona.

Med anledning av de felaktiga uppgifterna får Polisens regionledningscentral många samtal från Karlskrona där man vill lämna tips och iakttagelser om de förrymda personerna från Lund, något som skapar onödig belastning för regionledningscentralen.

Uppdatering 23/8: Gårdagens insats i Lyckeby rör ett ärende där polisen i region syd biträtt polisen i en annan region med att eftersöka två personer som är anhållna i sin frånvaro. Personerna, som är misstänkta för rån, är fortsatt på fri fot. Polisen tar tacksamt emot tips på 114 14 från allmänhet som gjort iakttagelser i Lyckeby med omnejd. Ingen mer information kan lämnas i ärendet för tillfället.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.