Hoppa till innehåll
Hem » Luftburen patrullering i Trelleborg

Luftburen patrullering i Trelleborg

Nu kommer vissa delar av Trelleborg att bevakas med hjälp av UAS, så kallade drönare. Åtgärden är en del i det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet.

Polisen har beslutat att använda kamerabevakning med hjälp av UAS, så kallade drönare, i delar av centrala Trelleborg. Övervakningen sker som ett led i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

– Det är ett förhållandevis nytt verktyg i vår verktygslåda som vi vill prova att använda oss av nu under en tid framöver, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist.

Beslutet gäller från och med lördag 11 april fram till mitten av juli. Aktuella bevakningsområden är områdena kring Stadsparken och Folkets park samt runt Malörtsvägen. Skyltar sätts upp i de aktuella områdena.

Beslutet omfattar inte ljuddetektering eller upptagning av ljud på platsen. UAS-piloten får inte filma in i de bostadslägenheter eller andra integritetskänsliga utrymmen som finns i området, utan enbart filma allmänna platser såsom öppna ytor och områden dit allmänheten har tillträde.

Läs mer om polisens arbete med UAS, så kallade drönare, och hur polisen behandlar personuppgifter.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus skåne