Hoppa till innehåll
Hem » VVS-bedrägerier

VVS-bedrägerier

Just nu blir äldre personer i region Öst uppringda och erbjudna tjänster som avloppsrensning av oseriösa personer/hantverkare. Polisen utreder det som försök till bedrägeri.

Polisen misstänker att oseriösa personer ringer runt till äldre personer och erbjuder tjänster som rensning av avlopp och stuprör.

Just nu har polisen kännedom om två fall i Jönköpings län och ett fall i Södermanlands län, men det finns misstanke om att mörkertalet är stort.

Samtliga kända målsäganden hittills är födda på 1930-talet. De blir uppringda av okända personer som över telefon erbjuder sig att komma hem och utföra exempelvis en avloppsrensning till ett i förväg uppgjort pris på flera tusen kronor.

I vissa fall dyker aldrig någon upp, utan målsäganden får bara en faktura. I andra fall dyker en oseriös hantverkare upp, men gör inte det jobb som man har utlovat, innan man överlämnar fakturan.

Polisen bedömer att det rör sig om försök till bedrägerier med ett tydligt uppsåt, där man riktar in sig på äldre personer som kanske inte har möjlighet att kontrollera arbetet som utförts.

Det är också sannolikt att det finns ett stort antal målsäganden som inte kontaktat polisen, utan valt att betala fakturan.

Polisen vill därför ha in mer information för att kartlägga hur stort problem detta är. Känner du igen tillvägagångssättet, eller har fått en sådan här faktura? Kontakta polisen på 114 14.

Polisen vill också uppmana anhöriga till äldre att vara vaksamma och prata med sina familjemedlemmar om problemet. Kom inte överens med okända personer över telefon om ett pris för en tjänst som du inte själv har beställt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.